Синя стрічка «Геть насилля над дітьми»

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Педагоги закладу розробили план дій та провели масові заходи, в яких намагалася донести інформацію до дітей та дорослих про насилля та відповідальність за нього.
25 листопада відбулося відкриття акції «16 днів проти насильства» та виставка книг, буклетів, де вихованці мали змогу ознайомитися з відповідної тематики.
27 листопада відбулася виставка-конкурс малюнків «Світ без насильства». Соціальний педагог Пилипченко І.Ю. провела бесіду «Роз’яснення неповнолітнім їх прав стосовно скоєння відносно них насильства або інших протиправних дій».
28 листопада проведено заняття з елементами тренінгу: «Геть насильство над дітьми».
30 листопада відбулася бесіда з батьками «Попередження насильства, жорстокості в cім’ї» та година спілкування «Бути людиною на землі».
1 грудня учні мали змогу переглянути фільм «Станція призначення – життя» та «ВІЛ/СНІД повинен знати кожен», а також для учнів 9 класів відбувся заняття з елементами тренінгу «Сім’я – простір без насильства».
4 грудня було проведено годину спілкування «Торгівля людьми, як порушення прав людини» та бесіду «Насильство в сім’ї: причини та наслідки»
6 грудня проведено батьківські збори: «Насилля як вид неправильного виховання», де батьки мали змогу ознайомитися з поняттям «насилля», розглянути види насилля, показати, що любов є головним методом виховання.
6 грудня для учнів 6-10 класів було проведене анкетування «Світ без насильства» Представник громадської організації «Сто Толок» Шелест С.П. провела тренінгові заняття для учнів «Безпечна школа».
Бесіда «Вибір за тобою. Життя без насилля» та демонстрація відеороликів щодо Конвенції з прав дитини в якості соціальної реклами стосовно профілактики насилля (соціальний педагог, педагог-організатор).
7 грудня проведено виховну годину «Мій світ без жорстокості та насильства».
8 грудня учні 5-10 класів провели акцію «Синя стрічка» під гаслом: «Геть насилля над дітьми», де синя стрічка символізувала синці на дитячому тілі. Діти мали змогу донести інформацію про насилля кожному учню школи та висловити свою думку про жорстоке поводження з дітьми.
Під час акції обмінювалися буклетами з корисною інформацією про неприйнятне насилля в сім’ї, паперову синю стрічку, на якій писали, яким має бути світ без насилля та прикріплювали її в знак солідарності з дітьми.
Синій колір служить постійним нагадуванням про те, що необхідно боротися з насильством і захищати дітей від насилля.
8 грудня учні для учнів 9 класів було проведено форум-театр (розігрування ситуацій про насилля, яке може відбуватися над ними) та разом шукали шляхи вирішення таких ситуацій.
З 25 листопада по 10 грудня учні 5-6 класів проводили акцію «Боротьба з малими формами насилля», метою якої були визначення мікроклімату у класі.

Перейти до вмісту