Всесвітній день дитини

Сьогодні, 20 листопада, у Всесвітній день дитини в нашому закладі відбувся цікавий захід “MakemeSmilе“. Його принцип дуже простий: потрібно було запитати у дітей, що викликає в них посмішку і попросити їх поговорити про те, що дає їм надію і дозволяє радіти життю! Далі була запропонована до прочитання дітям казка, де маленький хлопчик викликав посмішку у всього засмученого королівства. Посмішка маленького хлопчика є доказом того, що він не зневірився, що він зберігає надію, і що йому ще вдається зачаровуватися світом, який його оточує. 

Після прочитання казки  дітям було запропоновано поділитися своїми враженнями. Чи сподобалася їм казка? Так, ні, чому? Що вони з неї запам’ятали? Що приносить посмішка в казці? Чи допомагає вона маленькому хлопчикові? Чому? Що говориться в казці про усмішку?

І як підсумок заходу, учні самостійно дійшли висновку, що в дуже скрутних життєвих обставинах, посмішка – це коштовна зброя. Уміння дорожити тим, що викликає посмішку – навіть дрібницями – дозволяє не втрачати грунт під ногами і зберігати «реалістичну надію ».  Даруючи свою посмішку іншому, ми даруємо йому свою довіру, свою радість: це найкращий подарунок!

Перейти до вмісту